Идеалните прически за кръгло и пълно лице, които перфектно коригират овала (30+ снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Идеалните прически за кръгло и пълно лице, които перфектно коригират овала (30+ снимки):
19179

Овалът винаги се е считал за идеалната форма на лицето , но малцина са тези, които имат такава форма по природа. Естествено, всички се стремим да се доближим до идеала - тогава какво? Отговорът е лесен: просто трябва да изберете правилната прическа. Ако майката природа ви е отредила кръгло лице и просто не можете да намерите прическа, която да ви подхожда, това не е причина за комплекси, а повод да прочетете нашата статия.

кръгло лице

Избор на прическа

За да започнете, трябва да се запознаете с няколко прости правила, които трябва да спазвате, когато избирате прическа за кръгло лице .

  • Първо и основно нещо: акцентите на прическата трябва да са вертикални! Кажете голямо НЕ на правия и гъст бретон, без хоризонтални линии!
  • Забравете за къдриците в корените, ако ще правите къдрици, концентрирайте ги в областта на скулите.
  • Асиметрията може да бъде най-добрият ви приятел. Косият бретон визуално ще стесни лицето ви, но ако не искате да правите бретон, диагоналният или асиметричен път ще ви помогне.
  • Опитайте се по-големият обем от косата да е фокусиран не върху слепоочията, а върху предната или задната част на главата.

Използвайки тези прости съвети при избора на прическа за кръгло и пълно лице, лесно можете да намерите точно това, от което се нуждаете.

пикси с обем на тила

А сега нека разгледаме по-отблизо идеалните коригиращи прически за кръгло и пълно лице :

Боб

Ако предпочитате късата коса, трябва да обърнете внимание на късия боб. Поради факта, че бобът подчертава скулите и не фокусира обема върху слепоочията, той е просто идеален за кръгло лице. Тази прическа изглежда добре в комбинация с наклонен бретон, което ще ви помогне да разтегнете лицето си визуално.

боб кръгло лице

къс боб кръгло лице

къс боб кръгло лице

Пикси

Друга къса прическа, при която обемът е концентриран в горната част на главата и е особено популярна сред пухкавите красавици, е пикси. Не всеки се решава на подобни смели и къси варианти на прическа, обаче най-смелите дами са доволни от тази прическа.

късо пикси с бретон

пикси за кръгло лице

пикси с обем отгоре

Удължено боб-каре

За тези, които предпочитат косата със средна дължина, препоръчваме да обърнете внимание на удълженото боб-каре. Повдигнатата на тила коса ще отвори шията, а плавната скосена линия ще добави нещо специално към вашия външен вид. Градуираните краища елиминират правите линии и омекотяват прическата. Такава прическа не изисква дълъг стайлинг, което несъмнено добавя към нейните предимства.

удължено боб каре

боб каре кръгло лице

удължено боб каре

Каскада

Многослойната прическа ви позволява да регулирате обема на косата, така че тази прическа е подходяща както за лишената от обем коса, така и, обратно, за твърде обемната. Каскадата е уникална с това, че е подходяща за всеки тип лице и кръглото лице тук не е изключение. Избирайки нивата на каскадните слоеве, опитният коафьор ще ви помогне визуално да опънете лицето си и да скриете закръглеността.

каскадна прическа с бретон

каскада кръгло лице

каскада пълно лице

каскадна прическа за кръгло лице

Асиметрично каре

Асиметричните прически вече са на върха на своята популярност. Асиметричното каре е просто създадено, за да коригира формата на лицето. Ако не се страхувате да привлечете вниманието и обичате оригинални решения, трябва да си направите тази прическа. Ако желаете, можете да допълнете прическата с разкъсан, асиметричен или наклонен бретон, но дори и без него прическата ще изглежда страхотно.

асиметрично каре кръгло лице

каре за обло лице

асиметрично каре обло лице

коригиращо каре пълно лице

Стълба

За онези представители на нежния пол, които внимателно отглеждат дългата си коса и нямат намерение да я подстригват, също има решение и това е стълбата. Кичурите, елегантно рамкиращи лицето ви, лесно ще му придадат овална форма.

прическа стълба

прическа стълба

прическа стълба с бретон

Малък трик! Ако искате да вържете косата си назад, преди това ви съветваме да я тупирате леко от челото директно към задната част на главата, а след това да завържете косата. Тази техника визуално ще направи лицето ви малко по-дълго, дори без кичури да попаднат върху него.

Наистина се надяваме, че нашата статия ви помогна да вземете решение за прическа и ще бъдете доволни от резултата.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft