Имунологът акад. Петрунов за Делта-варианта: Тревожно е, че е безсимптомен, страшно - че пеленачета почиват!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Имунологът акад. Петрунов за Делта-варианта: Тревожно е, че е безсимптомен, страшно - че пеленачета почиват!
7018
Източник: blitz.bg
Имунологът акад. Петрунов за Делта-варианта: Тревожно е, че е безсимптомен, страшно - че пеленачета почиват!

В сутрешния блок на БНТ акад.Богдан Петрунов , който е един от най-изтъкнатите имунолози у нас, очерта особеностите на Делта-варианта на коронавируса и тревожните тенденции , които се забелязват в пандемията у нас:

„Тревожното е, че този вариант на коронавируса (бел. авт.

Делта) се прекарва безсимптомно. Страшното е, че пък деца се разболяват, а пеленачета почиват“ това заяви имунологът във връзка с разпространението на коронавируса в България.

„Имаше смущение на вкуса и обонянието при предишните варианти на COVID, а сега това не се забелязва. Този вариант се развива много бързо, има голям обхват и много по-бързо се развива инфекцията. Това се доказва и от стремглавото увеличение броя на новозаразените, настанените в болница и смъртните случаи“, поясни имунологът в сутрешния блок на БНТ.

„Мю вариантът – за него още нищо не се знае много и ще бъде спекулация да се каже каквото и да било. 

Ваксината предпазва да не се разболеем или да прекараме по-лесно болестта, но тя не предпазва от това да хванем инфекцията и/или да я предадем.

95% от починалите българи не са били ваксинирани –това е другият важен показател, който всеки трябва да знае. За мен ваксинацията е задължителна за всеки здравомислещ човек“, поясни акад. Петрунов.

Той направи своята прогноза за разпространението на коронавируса в световен мащаб: „Цялото човечество ще премине през тази пандемия, ако тя продължи още дълго“. 

Академик Петрунов бе категоричен, че е некоректно сертификатът за ваксинираните и за хората, прекарали коронавируса, да е с различен срок на валидност - за едните 6 месеца, а за другите безсрочно.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft