4 чаши брашно + още малко за сушените кайсии
	4 с.л. захар
	1 ч.л. сода за хляб
	1 1/2 ч.л. сол
	4 с.л. студено масло, нарязано на малки кубчета
	1 3/4 чаши студено обезмаслено прясно мляко, добре разбито
	1 яйце
	1 с.л. портокалова кора
	1 чаша нарязани сушени кайсии
	Загрейте фурната на 160 градуса. Покрийте тавичка или форма за печене с хартия за печене.
	Сложете сухите съставки в купата на миксера и монтирайте приставката-лопатка (може да използвате и ръчен електрически миксер). Смесете сухите съставки на ниска скорост. Добавете маслото и разбивайте на бавни обороти, докато маслото се смеси напълно със сухите продукти. С вилица разбийте яйцето, млякото и портокаловата кора в купа или мензура. Включете миксера на ниска скорост и бавно прибавете мокрите съставки към сухите. Смесете сушените кайсии с 1 с.л. брашно, след това ги добавете към тестото, бъркайки на бавни обороти, само колкото да се поемат от тестото. Тестото трябва да е МНОГО МОКРО!
	Пресипете тестото върху добре набрашнен плот и премесете няколко пъти, докато добие формата на кръгъл комат. Сложете върху приготвената тавичка. С къдрав нож направете разрез в средата във формата на буквата Х. Изпечете 45-55 минути, или докато при тест с дървена пръчица тя излиза суха. Охладете върху решетка. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








