Отлична рецепта с тиквички , която е подходяща като гарнитура, така и като лек обяд или вечеря. Испанските тиквички с чесън и билки ще станат любимата ви лятна рецепта, ако само ги приготвите по нашата рецепта:

Испански тиквички с чесън и билки
Продукти:
2 тиквички
6 скилидки чесън
копър
магданоз
сол
черен смлян пипер
смес от пипер - червен, лют, зелен, бял
35 мл зехтин
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на пръстени с дебелина 1,5 см.
Посолете.

Оставете ги да престоят 30 минути, в идеалния случай върху цедка.

Междувременно нарежете на ситно чесъна.
Нарежете магданоза и копъра.
Смесете всичко заедно.

След 30 минути разстелете тиквичките върху хартиена кърпа. Покрийте с хартиена кърпа. Влагата трябва да се абсорбира напълно!

Подправете със смес от пипер.

Загрейте зехтина в тиган.

Поставете филийките тиквички на един слой и запържете за 20-30 секунди от всяка страна (златисто кафяви).

Поставете пържените тиквички върху хартиена кърпа.


Угасете пламъка и добавете 1 супена лъжица зехтин в тигана.
Запържете вътре сместа от чесън и билки.

Гарнирайте пържените тиквички с пържения чесън и сервирайте топли.















