Какво да правим, когато бебето има запек?

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
За бебето
Какво да правим, когато бебето има запек?
28643
Какво да правим, когато бебето има запек?

Здравото бебе , хранено с майчина кърма , се изхожда от 1 до 6 пъти на денонощие, а изкуствено храненото само веднъж, а понякога и през ден. Това се дължи на различния състав на женското и кравето, и адаптираното мляко .

По изключение и естествено храненото бебе може да се изхожда през ден. Не се тревожете, щом самото бебе е спокойно.

бебето изапека

За запек се говори тогава, когато изхождането е затруднено и придружено с болки. При някои естествено хранени деца запекът се дължи на т.нар. „ лениви черва ”. При тях опитайте масаж по хода на дебелото черво. Масажът правете с два пръста, леко, като започнете от дясната слабинна област и обхождате коремчето по хода на часовниковата стрелка до лявата слабинна област. Повтаряйте този масаж при всяко повиване на бебето . Много добър ефект се получава от даването на големи количества плодов сок или плодово пюре , а при деца над 4 месеца- пасиран или настърган плод.

Запекът на изкуствено хранените бебета се повлиява добре, когато увеличите количеството на захарта в млечната смес до 10%, а с разрешение на лекаря и повече. И тук е много важно увеличаването на плодовите сокове и пюрета в менюто на детето .

Липсата на механични дразнители на чревната двигателна дейност е най-честата причина за запека у деца на възраст от 1 до 3 години . Това са деца, които консумират само бял хляб, бисквити, мляко, месо, шоколад. Редовното изхождане на такива деца се осигурява с въвеждането на хранителен режим с типов хляб и достатъчно плодове и зеленчуци при всяко хранене. Слабително действие имат смокините, сливите, крушите, прасковите, кайсиите, зелето, краставиците. Важно значение има ранното приучване на малкото дете да сяда на гърне поне два пъти дневно.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft