Какво представлява Бокинг-скачане с кокили

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Фитнес съвети
Какво представлява Бокинг-скачане с кокили
4377

Бокинг- скачане с кокили е сравнително нов екстремен спорт, който се практикува със специален тренажор - „бокер“. Скачащите кокили са забавление, което стана популярно и у нас.

Бокинг е екстремен спорт, който се практикува със специален тренажор, наречен „бокер“. Създаден е през 2004 година от австрийския изобретател Александър Бок. Изобретението му представлявало ресор от фибростъкло, прикрепен към специална рамка, която се закрепва на крака на практикуващия от стъпалото до коляното. Към земята се опира с гумена подметка, която по форма и размери прилича на „копито“.

Бок го нарекъл „специален тренажор за бягане и скачане“, а по-късно било кръстено на създателя си - „бокер“, а спортът бокинг (boking) или пауърбокинг (power boking). Тренажорът е наричан също “ботуши-скороходи”, „скачащи кокили“ и „джъмпери“. Първоначално започват да се произвеждат в Южна Корея, след това и в Китай, Австрия и Германия.

Конструкцията на бокера позволява след няколко тренировки и привикване към кокилите, да се бяга със скорост около 30-35 км/ч и скокове над 2 метра от земята.

Бокингът добива най-голяма популярност във Великобритания. В началото се събирали групи в Интернет, а с времето се организирали в клубове, докато се оформи цяло бокерско общество.

Важно е да се спазват правилата за безопасност и да се носят каска, наколенки и специална защита за гърба и опашната кост. Първоначално трябва да се усвои предвижването с бокерите, за което е най-добре да се доверите на инструктор. Сложните каскади идват с течение на времето и практиката.

Предлагат се обучения по бокинг, които обикновено се провеждат на 2 нива:

Първо ниво включва основни модули на обучение: теория, усвояване техника за баланс и ходене върху скачащи кокили, усвояване на техники за падане, техники за изправяне, слизане и изкачване по стълби, преодоляване на препятствия – ходене по различни видове настилки, обучение по поддръжка и подмяна на апаратите.
Второ ниво включва усвояване на умения за: скачане, бягане, преодоляване на препятствия със скок, усвояване техника за приземяване, трикове, практика за поддръжка на кокили. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Упражнения и фитнес
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft