Как да си направим домашна моцарела

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да си направим домашна моцарела
29582

"Моцаре" означава "отрязвам", тъй като отделните порции не се поставят в калъпи, а се отрязват от големи късове прясно сирене, които впоследствие преминават през саламурена баня и така се пакетират. Специалисти твърдят, че това е тайната за голямата трайност на продуктите. С почти бял, порцеланов цвят, гладка перлена повърхност и липса на твърда коричка, моцарелата печели все повече привърженици.

Без съмнение за всяко сирене най-важният момент е технологията на производство. Всеки сорт има свой индивидуален метод на производство, и въпреки това съществуват няколко процеси и фактори, които са общи за всички видове сирена.

Моцарела е сирене, което се приготвя от биволско мляко и произхожда от областта Кампания, простираща се около Неапол. През Втората световна война нацистите успявят да унищожат огромна част от стадата биволи, в резултат на което в един дълъг период от време сиренето се произвеждало само от краве мляко.

Днес оригиналната моцарела е доминираща, но големи количества моцарела от краве мляко се произвеждат само в Италия.

Биволската моцарела е значително по-мека и по-добра на вкус. Прави се на малки, почти овални топки и винаги е много бяла на цвят.

 

Искате да си направите домашна моцарела? Предлагаме ви чудесна рецепта за вкусна моцарела в домашни условия.

 

 

 

Из

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft