Как да си направим романтични къдрици

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Как да си направим романтични къдрици
23602
Как да си направим романтични къдрици

 

 

 

 

 

Предимството на романтичните къдрици е, че те са свободни и безгрижни, но в същото време добавят обем и стил на вашата прическа. Има различни видове романтични къдрици, от къдрици тип тирбушон до къдрици тип банан.

Искам да отбележа, че те са съвсем различни нещо от прическата на вълни. В тази статия ще ви покажа как можете да си направите романтични къдрици, подходящи за всеки един случай.

 

 

Накъдряне на слоеве

Най-добре е да разделите косата си на три слоя – долен до тила, среден от едното ухо до другото и горен в горната част на главата.  Вържете горния и долния слой и започнете първо със средния слой. След като накъдрите средния слой, преминете към долния и завършете с най-горния. Това ще предаде на къдриците ви по-добра форма и разпределеност и ще направи къдренето много по-лесно.

 

Обърнете внимание на размера на машата си

Въпреки че според мен е по-добре да си направите романтични къдрици с преса, вие можете да го направите и с маша.  Все пак, ако решите да използвате маша за да си направите романтични къдрици, първо проверете колко широки е тя. Нейната обиколка трябва да бъде минимум 4 см. Не забравяйте, че романтичните къдрици трябва да се свободни и леки и че колкото по-голяма е вашата маша, толкова по свободни ще бъдат вашите къдрици.

 

Сложете пяна на косата си

Вашата коса ще издържи по-дълго, ако й сложите пяна след измиване и преди изсушаване със сешоар. След като я изсушите трябва да я разрешете с четка, преди да започнете с къдренето. Това ще предаде на косата ви много повече издържливост, без да я прави твърда.

 

Използвайте спрей протектор

Една от ключовите съставки на красивите романтични къдрици е меката и здрава коса. Изключително важно е да използвате защитен спрей за коса, за да предпазите косата си от вредното въздействие на топлината, особено по краищата й. Аз няма да ви препоръчвам определена марка протектор, а само ще ви кажа, че неговото използване е твърде желателно.

 

Отделете достатъчно време

Красотата си има цена, а цената на романтичните къдрици изисква и малко време. Колкото повече наближавате края на къдренето, толкова по нетърпеливи ще ставате, но не жертвайте положения до тогава труд и се постарайте до пълния й завършек. Уверете се, че сте направили всичките си къдрици както трябва и сте ги застопорили здраво, за да издържат през цялото време.

 

Използвайте пръстите си

В никакъв случай не разресвайте къдриците си с гребен или четка за коса. За да нагласите къдриците си както желаете и да оформите крайщата им, използвайте внимателно пръстите си. Използвайте лак за коса с ниска фиксация, който да задържи направените къдрици. Не забравяйте, че преди това сте използвали и пяна за коса. Затова се нуждаете от съвсем малко количество. Оставете къдриците си движещи се свободно и пълни с живот.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft