Картофени крокети с хрупкава бадемова коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Картофени крокети с хрупкава бадемова коричка
Картофени крокети с хрупкава бадемова коричка
admin
Добавена от: admin
2232
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

560 г картофи
2 с. л. масло
3 жълтъка
щипка настъргано индийско орехче
3 големи яйца
120 г бадеми
3 с. л. брашно
сол
черен пипер
олио за пържене

Време: 1 час

Обелете и нарежете на филийки картофите.
Залейте ги със студена вода така, че да се покрият и ги варете 10-15 мин.
Извадете ги с решетеста лъжица и ги оставете върху домакинска салфетка да се изцедят.
Запечете ги в загрята на 175°С фурна, докато изсъхнат.
Прехвърлете ги в купа и ги пасирайте на гладко пюре.
Подправете пюрето с масло, сол, черен пипер и индийско орехче.
Прехвърлете пюрето в чугунен тиган и го изсушете на умерен котлон, като бъркате непрекъснато.
Прибавете един по един жълтъците с бъркане.
Оставете пюрето да изстине.
Оформете от него кръгли, цилиндрични или крушовидни крокети.
Разбийте яйцата.
Последователно овалвайте крокетите в брашното, яйцата и нарязаните на пръчици бадеми и ги изпържете в загрятото олио за 2-3 мин., докато придобият златист цвят.
Извадете ги да се отцедят върху хартиена салфетка и ги сервирайте топли. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft