Карфиол пане
    
    
    
                
            
                 2 Декември 2013
            
            
            23144
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Карфиолът се измива добре и се накъсва на розички. В голяма тенджера се слага да заври вода, след което се посолява и вътре се пуска карфиолът за 5 минути, колкото да поомекне. Отцежда се добре.
За панировката: Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се объркват със 125 мл вода, виното, брашното, солта и индийското орехче. Получената гъста смес се оставя да престои 10-тина минути. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се смесват с жълтъчната смес.
Олиото се загрява дълбок тиган. Розичките карфиол се овалват добре в панировката, след което се пускат в мазнината и се пържат от всички страни до златисто. Отцеждат се върху домакинска хартия или салфетки от мазнината, след което се поднасят топли, с подходящ сос.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








