Кефал плакия 
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            17944
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	2 кефала
	босилек 
	магданоз 
	бахар 
	черен пипер
	2 с. л. червен пипер
	1 дафинов лист
	1/2 к. ч. олио 
	1 лимон 
	1 глава чесън 
	6-7 домата 
	8 глави лук 
	сол  
В тиган се наливат олио и 1/2 ч. ч. вода, прибавя се нарязан наедро лук и се задушава, докато омекне. След това се подправя със сол, бахар, дафинов лист, черен и червен пипер.
Доматите и лимонът се нарязват на колелца. Рибата се почиства от перките и главата, нарязва се на филийки и се подрежда в глинен гювеч. Залива се със задушения лук, слагат се доматите, върху тях се подреждат резени лимон.
Ястието се поръсва обилно с нарязан магданоз и босилек, слагат се цели скилидки чесън с обелките, захлупва се и се пече 40-50 минути в умерено загрята фурна.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








