Китай направи шокиращо признание: Коронавирусът не беше от пазара в Ухан

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Китай направи шокиращо признание: Коронавирусът не беше от пазара в Ухан
6327
Китай направи шокиращо признание: Коронавирусът не беше от пазара в Ухан

Учени от Китайския национален център за превенция и контрол на заболяванията заключиха, че пазарът на морски дарове в Ухан не е източник на разпространение на коронавирус.
 Това съобщи ръководителят на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в Китай Гао Фу 

Съвсем неотдавна теорията, зад която китайските служители стояха, бе, че коронавирусът вилнее сред хората и с голяма вероятност се предава на тях от диви животни, които се търгуват на пазара на Ухан. Същият Гао Фу твърдеше през януари: "COVID-19 беше намерен там, при "живата стока".

Според директора на центъра Гао Фу пазарът не е причината, а "един от жертвите" на заразата. В същото време проучването потвърди версията за появата на вируса при прилепи. Но той е бил предаден на хората чрез междинно животно и точният сайт на инфекция на нулевия пациент не е известен.


Пазарът на диви животни в Ухан бе затворен в епицентъра на епидемията - на 1 януари.

Но до средата на април хиляди магазини в него отново печелят. След това учени от Харвард, Масачузетския технологичен институт и Британска Колумбия изследвали четири проби от пазара на морски дарове. Установили, че следите от коронавирус са 99,9% идентични с тези, взети от болен пациент от Ухан. Което според тях доказва, че коронавирусът е бил "пуснат" на пазара от заразени посетители или продавачи, а не от животни. Но къде всъщност са се заразили хората, няма обяснение.


В проучването участват биолози с китайски фамилни имена - Алина Чан и Шин Джан, но научната им биография свидетелства, че те са много тясно свързани със САЩ. „Публично достъпните генетични данни не показват специфично предаване на вируса на пазара“, казват и двамата.
Линията им е продължена от Колин Карлсън, зоолог от Джорджтаунския университет. Той предполага, че на пазара работи супердистрибутор, тоест заразен човек, който е предал заразата на десетки други. Ето свързващото звено с теорията, че COVID-19 е създаден изкуствено и е „изтекъл“ от лабораторията в Ухан, разположена до пазара - това, в което американските власти подозират китайците.

Сега китайците не пускат никого в тяхната вирусологична лаборатория в Ухан, аргументирайки се, че COVID-19 изобщо не е подобен на пробите, с които са работили преди появата му. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft