Лекари извършиха аборт на погрешната жена

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Бременност
Лекари извършиха аборт на погрешната жена
10355
Лекари извършиха аборт на погрешната жена

Лекар и медицинска сестра се разследват, след като направиха аборт на жена по погрешка.

Лекарят и медицинската сестра извършили процедурата на грешната жена в клиника в Сеул, Южна Корея, съобщава CNN.

 
Сега те са обвинени в небрежност като резултат на действителна телесна повреда, според служители от района на Гангсео, където се съобщава, че се е случил инцидентът. Жената, която е била бременна в 6-тата седмица, посетила клиниката на 7 юли и поради объркване с медицинските карти и сгрешена проверка на самоличностт, абортът е извършен по погрешка. "Лекарят и медицинската сестра са признали вината си", заяви полицейски служител, според Си Ен Ен.
 
Според южнокорейската информационна агенция Yonhap, пациентката е трябвало да ѝ се правят изследвания под упойка в клиниката. Сестрата я поставила под  анестезия, без да потвърждава самоличността й, а лекарят извършил аборта, без също да провери самоличността й, съобщава информационната агенция.

Стъпки за легализиране на аборта

Абортът е незаконен в Южна Корея, но през април бяха предприети стъпки за отмяна на 66-годишния закон. Парламентът има срок до края на 2020 г. да преразгледа закона, според доклад в New York Times. В момента една жена, която претърпя аборт, е изправена пред затвор до една година, а лекарят, който го е извършил до две години в затвора.
 
Какво мислите за лекаря и медицинската сестра, участващи в този случай? Мислите ли, че трябва да се изправят пред по-сериозни санкции? Чувствайте се свободни да коментирате по-долу. Моля споделете!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft