Лекари отстраниха бенка на момиче и всичко изглеждаше наред, когато разбра страшната истина

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Лекари отстраниха бенка на момиче и всичко изглеждаше наред, когато разбра страшната истина
2034
Източник: 24chasa.bg
Лекари отстраниха бенка на момиче и всичко изглеждаше наред, когато разбра страшната истина

Прреди три години Макен Картър е диагностицирана с меланом, след което спешно отстраняват бенка от гърба на момичето и то решава, че всичко е наред и туморът няма да се разпространява в тялото на момичето.

На слидващата година обаче Картър започнала да изпитва симптоми на грип и мигрена, които продължили цял месец. Трябвало да отиде на лекар.

Когато на пациентката ѝ бил направен MRI сканиране, в изображението са били открити пет мозъчни тумора.

Но ситуацията се оказала много по-лоша, след като специалисти направиха компютърна томография. Оказало се, че ракът се е разпространил и в черния дроб, белите дробове и костите на момичето.

Въпреки че Картър започнала химиотерапията почти веднага, ситуацията не се подобрила. Един от туморите започнал да кърви и спешно е трябвало да бъде отстранен. За шест месеца интензивно лечение лекарите не постигнали напредък. Момичето започнало да се подготвя за най-лошото.

"Тогава за първи път разбрах, че мога да умра. Може би това е странно, но въпреки диагнозата ми, никога не бях мислила, че животът ми някога може да приключи", каза тя.

Последният шанс да се спаси живота на Картър е с лимфоцити, проникващи в тумора. За лечение се използват умножени Т-лимфоцити, които са по-устойчиви на агресивни тумори.

"Благодарение на това положение станах по-силен, по-смел и спокоен човек. И също... Разбрах какво са състраданието и съпричастността - неща, които никога не съм изпитвала досега", казва още тя.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft