Консервиране на лозови листа за сарми

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лозови листа във фризера рецепта
16394

Лозови листа във фризера рецепта

Никак не е трудно да замразим правилно лозовите листа. Този лесен метод се практикува често защото е бърз, а и листата запазват свежестта и аромата си. Единственото неудобство е, че трябва да помислим дали мястото във фризера ще е достатъчно и за другите продукти, които ще замразяваме, но този избор може да го направи всяка домакиня.

И така, подготвяме листата, както е при другите рецепти. Измиваме всяко листо под струя студена течаща вода и подреждаме едно върху друго, без да забърсваме с кърпа или да изцеждаме водата. Подредената купчинка от 10 – 15 листа слагаме върху прозрачно фолио и увиваме в него цялата купчинка. Пристигаме да излезе въздуха и подреждаме вакуумираните във фолиото листа в найлонова торбичка. Когато изваждаме от фризера, за да приготвим лозови сърми, потапяме замразените листа с студена вода и изчакваме да се размразят и отпуснат напълно. 
Този метод е много удобен за хора, които нямат възможност да консервират в буркани или искат да спестят време.

1
2
3 4 5
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft