Лучен пирог
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            6852
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 и 1/4 ч.ч. (250 г) брашно
	50 г масло
	1 с.л. (10 г) захар
	1/4 ч.ч. (50 мл) прясно мляко
	20 г мая
	750 г кромид лук
	100 г сланина
	2 бр. яйца
	ким
	сол
Брашното се пресява, прибавя се разтворената в хладко мляко мая и с маслото, щипка сол и захарта се омесва добре. Оставя се 30 минути да втаса. Тестото се разточва, слага се върху намазана с масло тавичка и се оставя да втаса още веднъж. Лукът се задушава съвсем леко в нарязаната на кубчета сланина, сваля се от огъня и се прибавят яйцата. Сместа се подправя с малко ким и сол, разстила се върху тестото и се пече на умерена фурна. Пирогът се сервира горещ.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








