Македонски орешник - правен по старата рецепта на леля от Тетово

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Македонски орешник - правен по старата рецепта на леля от Тетово
Македонски орешник - правен по старата рецепта на леля от Тетово
admin
Добавена от: admin
7301
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. орехи
1 кг брашно
500 гр. масло
1/2 кубче мая


Този стара рецепта научих от леля в Тетово и толкова вкусна, че всички ще си оближат пръстите!

От брашното, маята и достатъчно количество хладка вода се меси средно твърдо тесто. Разделя се на 12 топки. Всяка топка се разточва на кръгла кора и се пекат на плота на печка на дърва. Може да ги изпечете и в обикновена тава, ако нямате такава екстра.

Всяка кора се пече само от едната страна.

Изпечените кори се увиват в чаршаф и найлон.

Отделно в тенджерка се слагат 500 мл хладка вода и всяка кора се потапя във водата.

Една кора поставяме цяла в тавата, а другите две се късат на парчета. Процедурата се повтаря, докато се похарчат всички кори.

Докато се редят, всяка кора се пръска с разтопено масло (може и олио) и орехи. Орешникът се пече 45 минути на 150 градуса, докато хубаво се зачерви.

Става страхотен, гаранция!
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft