 
                
            Тесто:
600 г брашно
25 г мая
80 г захар
2 жълтъка 
140 г масло
прясно мляко
сол
Пълнеж с извара: 
350 г мека извара
1 1/2 яйца
стафиди
100 г захар
ванилена захар
Макова плънка: 
200 г мак
1/3 л прясно мляко
захар
стафиди
Украса: 
50 г бадеми
мармалад  от сливи, подправен с ром
1/2 яйце за намазване
мазнина за намазване на тавичките 
Смесваме маята със захарта, прибавяме малко хладко мляко и брашно и оставяме да престои. Стриваме омекналото масло със захарта, прибавяме постепенно жълтъците, пресятото брашно, сол, маята и хладко мляко и правим средно гъсто тесто. Покриваме съда с кърпа и оставяме тестото да втасва. Разделяме втасалото тесто на четири части, разточваме тънки кръгли блатове и покриваме всеки с една от следните плънки: извара, мак или смесения с рома мармалад (за приготвянето на плънките - виж по-долу). Намазваме краищата на тестото с разбито яйце, завиваме на стегнато руло, като притискаме добре шевовете, за да не се разтворят. Отново ги оставаме да втасват. Готовите сладкиши мажем с разбито яйце и украсяваме с попарени и обелени бадеми и стафиди (по желание). Печем в умерена фурна.
 Приготвяне на плънката от извара: Смесваме изварата, яйцата, захарта и ванилената захар и украсяваме изварата със стафиди.
 Приготвяне на пълнежа от мак: Сипваме ситно смления мак във врящо мляко, прибавяме захарта и при постоянно разбъркване варим, докато плънката се сгъсти. Добавяме ванилена захар и изплакнати стафиди.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








