Маслен орехов пай
    
    
    
                
            
                16 Февруари 2012
            
            
            23990
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Брашното и маслото бъркаме до трохи и слагаме яйцата и месим. Оставяме 2 часа в хладилник. Разделяме на 2 части едната по-голяма разточваме ги с формата в която ще ги печем. Слагаме едната кора, по-голямата така, че да покрие и страните в/у нея изсипваме плънката: сметаната, захарта и орехите бъркат се на топло до сгъстяване, охлаждаме. Слагаме отгоре другата кора, набождаме с вилица, намазваме с яйце и печем на предварително нагрята фурна до 200 градуса до зачервяване.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








