Математическият гений Лъчо- 6-годишен, а вече с куп международни награди

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Математическият гений Лъчо- 6-годишен, а вече с куп международни награди
970
Математическият гений Лъчо- 6-годишен, а вече с куп международни награди

Повечето деца на неговата възраст си играят с колички, конструктори, пистолети. Лъчезар си играе с числа.

Научава се да брои до десет, когато е едва 2-годишен. Днес брои до много по-далеч и има 14 математически отличия зад гърба си.

Лъчо е от Бургас и стана известен като детето-чудо - 6-годишното момче, което направи истински фурор по време на Международната олимпиада по математика в Тайланд. Момчето реши 30 задачи за по-малко от час, събра погледите на състезателите от цял свят и сложи в малкия джоб на малките си панталони над 1500 свои опоненти от 21 държави.

Наследява влечението си към числата от единия си дядо. Мъжът е учител по математика и е директор на училище в Опак, пишат от "Труд".

Първото състезание по математика на малкия Лъчо било, когато бил едва 5-годишен. За пръв път обаче излиза да се състезава в чужбина. Досега всички са били в България. Първо квалификацията е била в Стара Загора през октомври миналата годита. Там е събрал максимален брой точки и получил звезда за перфектен резултат.

По време на Международната олимпиада в Тайланд Лъчо и другите български представители предизвикват истинска сензация и се прибират у дома с куп отличия - 6 купи – 3 шампионски и 3 вицешампионски, и 32 медала, от които 22 златни, 7 сребърни и 3 бронзови.

Макар и да е математически гений, 6-годишният Лъчо има други планове за себе си. Мечтае да си построи хотел на 100 етажа на брега на морето, в който самият той ще работи като рецепционист. Вътре ще се предлага храна от градината на дядо му, а готвачи и рецепционисти - всичките му приятели.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft