Месецът на раждане разкрива на какви болести сме податливи

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Месецът на раждане разкрива на какви болести сме податливи
2580
Източник: dariknews.bg
Месецът на раждане разкрива на какви болести сме податливи

Оказва се, че според учените има значение кога сме родени, защото сезонните промени се отразяват на доста неща - например ултравиолетовите лъчи, нивата на витамин D, вирусите и алергиите могат да повлияят на развитието на плода. Производството на витамин D в организма не достига при бебета, родени през зимните месеци, а това може да има влияние върху тяхното психическо и физическо здраве.

Нещо повече - заболяванията протичат по различен начин в зависимост от това дали детето е момче или момиче, обяснява професор Хосе Антонио Кесада, автор на изследването. Ето обаче по месеци възможните предразположения към различни здравословни проблеми:

Януари

Децата от мъжки пол по-често като възрастни страдат от запек, болки в долната част на гърба и язва на стомаха. Жените, родени през този месец, страдат от мигрена и са склонни към сърдечни проблеми.

Февруари

Момчетата по-често страдат от проблеми с щитовидната жлеза, сърце и остеоартрит. Жените също са предразположени към остеоартрит, проблеми с щитовидната жлеза, но също така и със съсирването на кръвта.

Март

Момчетата са по-склонни към астма, катаракта, сърдечни проблеми, а жените - към ревматизъм и проблеми с храносмилането.

Април

Мъжките априлски бебета в по-късен етап от живота имат проблеми с астмата, щитовидната жлеза, а жените - с бронхит и остеопороза.

Ако сте родени на една от тези дати, мисията ви в живота е много специална (ВИДЕО)

Май

Момчетата са по-податливи на депресия, астма и диабет, а жените - на хронични алергии, остеопороза и проблеми с храносмилането.

Момчета, родени през този месец, страдат по-малко от останалите от депресия и болки в кръста. Но те по-често имат сърдечни заболявания и хроничен бронхит в сравнение с други мъже. Сред жените, родени този месец, има 33% по-малък риск от мигрена и 35% по-малък риск от развитие на други женски проблеми с напредване на възрастта в сравнение с жените, родени през останалата част от годината. Но пък са по-предразположени към артрит, инконтиненция и ревматизъм.

Юли

Жените, родени този месец, са с 27% по-висок риск от диагностициране на високо кръвно налягане, също така те са склонни към проблеми в шията. Мъжете, родени този месец, са предразположени към астма и артрит.

Август

Децата от мъжки пол, родени този месец, имат два пъти по-голям риск от астма в сравнение с децата, родени в началото на годината. Освен това те имат проблеми с щитовидната жлеза и остеопорозата. Жените са по-податливи на ревматизъм и артрит.

Септември

Мъжете, родени този месец, три пъти повече имат проблеми с щитовидната жлеза, отколкото родените през януари. Те са склонни към астма и остеопороза. Септемврийските бебета развиват най-малко хронични заболявания през целия си живот, но жените имат проблеми с щитовидната жлеза и остеопорозата.

Октомври

През този месец се раждат най-много бебета. Жените, родени този месец по-често от други, имат висок холестерол, анемия и остеопороза. Към последното склонност имат и мъжете, а също така и към проблеми с щитовидната жлеза.

Ноември

Мъжете развиват хронични кожни проблеми, сърдечни заболявания и заболявания на щитовидната жлеза, докато жените са по-склонни към астма, хроничен бронхит и кръвни тромбове.

Декември

Жените са по-предразположени към хроничен бронхит, астма, а мъжете - към катаракта, депресия и сърдечни проблеми.

Важно е да отбележим, че макар данните да са от проучване, не трябва да се вкопчваме в тях, а да живеем живота си изпълнени с щастие, да се храним до колкото е възможно здравословно, да се движим много, а ако имаме съмнение за здравословен проблем - да посетим задължително специалист.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft