Мъж осъди световен гигант за 8 млрд долара, защото му пораснаха гърди:

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Мъж осъди световен гигант за 8 млрд долара, защото му пораснаха гърди:
903
Източник: Vesti.bg
Мъж осъди световен гигант за 8 млрд долара, защото му пораснаха гърди:

Прецедент в историята на фармацевтиката бе отбелязан тези дни, когато световният гигант " Jonson&Jonson " бе осъден да заплати обезщетение в размер на 8 милиарда долара . Съдебните заседатели във Филаделфия постановиха наказанието да бъде изплатено на жител на Мериленд, пострадал от медикаменти на компанията.

компания за лекарства

Той завел дело, защото производителят не предупредил клиентите за страничните ефекти и рисковете от използването на антипсихотичното лекарство „Риспердал”, съобщава „Уолстрийт Джърнъл”.

Никълъс Мъри в детска възраст от 2003 г.

до 2008 г. е приемал лекарството „Риспердал”, предназначено за лечение на биполярно разстройство, но то е показало страничен ефект - увеличаване на тъканите на млечните жлези.

лекарство

Така мъжът се оказал с пораснали гърди, придали му женски образ. Според ищеца компанията е била запозната с рисковете, но не е уведомила правилно лекарите, предписващи лекарството.

През 2015 г. съдът постанови първата присъда по това дело, като изиска компанията да плати 1,75 милиона долара обезщетение. След обжалване от производителя на лекарства сумата беше намалена до 680 000 долара. Ищецът обаче също обжалва и сега ще трябва получи 8 милиарда с новото решение на съда.

Представители на компанията заявиха, че ще оспорят стойността на обезщетението, целейки „отмяна на тази неоснователна присъда”.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft