Най-големите митове и истини за турските жени - всичко онова, което сериалите не ни казват:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Пътуване и екскурзии
Най-големите митове и истини за турските жени - всичко онова, което сериалите не ни казват:
28142
Източник: blitz.bg
Най-големите митове и истини за турските жени - всичко онова, което сериалите не ни казват:

Познаваме турските жени предимно от клишетата , наслагвани ни в литературата и любимите турски сериали. Но дали тази ни представа действително отговаря на истината? За турските момичета има изписани и изговорени много митове.

Някои от тях донякъде съответстват на реалноста, други пък са съвсем фантастични. Къде е истината и къде измислицата?

Днес ще развенчаем най-големите митове за турските жени и ще ги покажем такива, каквито са в действителност:

мюсюлманка с фередже

Мит 1. В Турция момичетата ходят с шалове, които закриват лицата им. Това е много странен и абсолютно неоправдан мит. Ако срещнете в Турция жена с парандж - това е туристка, бъдете сигурни. Турция е светска държава. Повечето от момичетата изглеждат по същия начин, както и останалите в Европа. Изключения представляват единствено вярващите мюсюлманки. Те винаги се покриват с шал. Но такива момичета може да срещнете и в други държави.

Мит 2. Всички туркини са дебели. Това отново не е съвсем истина. Сред младите момичета се срещат както слаби, така и пълни. С възрастта, разбира се, турските жени приемат една по-пищна форма на тялото, но и това не е правило за всички. 

туркиня с красиви очи

Мит 3. Всички туркини са тъмнокоси и с кафеви очи. В повечето случаи това е истина. Но също така се срещат и светлокоси и светлооки момичета, макар и това да е рядкост. Блондинките много се ценят в Турция, затова и на улицата често може да срещнете жени с боядисани коси.

Мит 4. Турските момичета не са толкова привлекателни. Това пък съвсем не е истина. Много от тях са миловидни и имат чар. Да, не са супер красавици по всички канони на красотата, но пък привличат вниманието. А ако става въпрос пък за младите момичета в Истанбул, повечето от тях са изключително поддържани.

турски момичета

Мит 5. Всички възпяват моралните качества на туркините, тяхната недостъпност и праволинейност. Особено, сравнявайки ги с достапъността на европейските момичета. Но и тук е изработен стереотип, който отдавна е остарял. Смята се, че турските момичета са скромни и мълчаливи. Но дори и това не е истина. Както при всички народи някои са много скромни, а други - общителни. Цялата абсурдност на този мит може да бъде разбрана, ако, например, се разходите в района на истанбулския университет.

Мит 6. Жените в Турция не работят. Това не е истина. В много съвременни компании назначават модерни туркини за сътруднички. Често може да ги срещнете сред мениджърите и администраторите в търговските центрове, сред продавачките и дори охранителите. Възможно е този мит да се е появил, защото в ресторантите и туристическите услуги основните служители са мъже. Жени могат да бъдат срещнати сред камериерките и много рядко на рецепцията. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft