Най-ефектната прическа от модните подиуми, която застава, както я срешеш - невероятно красивии изпълнения (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Най-ефектната прическа от модните подиуми, която застава, както я срешеш - невероятно красивии изпълнения (Снимки):
873

Сасон (или сасун) е една от прическите, които дължим на великия Видал Сасун , създателя на пиксито и боба. Тя е една от най-използваните на модните подиуми по ревюта, представящи висшата мода.

Прическата сасон  има значителен брой вариации за къса и среднодълга коса, а опциите за дълга коса стоят изключително красиво и оригинално с тази необичайна техника.

прическа сасон

Тъй като въпросната фризура идва при нас от 60-те години на миналия век, можем да кажем с увереност, че сасонът ще ви помогнат да създадете спиращи дъха ретро визии, които в комбинация със същия стил в дрехите ще изглеждат уникално и ексклузивно, подчертавайки необикновеното във външния вид на собственичката им.

В допълнение, сасонът има огромен брой модификации, които позволяват да се оформят успешни прически за жени с различни типове лице.

Прическа сасон 2020-2021: характеристики

сасон 2020

Не всеки професионалист ще може да направи класическа версия на тази прическа или нейните иновативни примери.

Няма да описваме технологията подробно, но ще отбележим, че сасонът се реализира чрез създаване на няколко слоя с определена степен на наклон.

Тя има подчертан полукръгъл бретон, който се слива с останалата част от прическата. В същото време косата е сякаш усукана навътре.

класически сасон

Също така, сасонът може да бъде изобщо без бретон, създаден на различни дължини на косата.

Често бъркат прическа сасон с еднакво интересни вариации на паж и каре, тъй като прическите наистина имат известно сходство, но в посочените прически преобладават прави линии, а сасонът е полукръгъл.

сасон форма

Съставихме за вас малка селекция от снимки, показващи прически сасон за 2020-2021 г. в разнообразни интерпретации, които ще ви позволят да изберете подходяща опция, ако именно сасонът е вашата мечтана визия.

Дамите, които са си харесали сасон, трябва да знаят, че такава прическа е най-подходяща за собственичките на гъста и права коса.

Ако косата е тънка и плътността й е лоша, прическата няма да изглежда естествено на такава коса.

Но истинските професионалисти казват, че чрез промяна на ъгъла на подстригване дори тънката коса може успешно да бъде подстригана с помощта на тази техника.

сасон на тънка коса

Също така, сасонът не е най-добрата идея за къдрици, тъй като прическата съчетава яснота на линиите, полукръгла форма и плавен преход в един ансамбъл, а вие сами разбирате, че къдравата коса, дори и с най-голямо желание, ще бъде трудно да се задържи в рамките на това изображение.

Леко неудобство при подстригването на сесон за къса коса, както и по принцип за средна и дълга коса, е, че след като изберете тази конкретна форма, трябва доста често да посещавате специалист, който да освежи геометричната точност на вашата прическа.

Но пък след измиване на косата е достатъчно да я изсушите и тя послушно ще заеме придадената ѝ форма, без да изисква допълнителен стайлинг.

Сасонът оголва скулите, така че непременно се консултирайте със специалист дали ви подхожда именно тази прическа.

сасон с къс бретон

Ако имате късмет с плътността и структурата на косата си, то модерният сасон е вашата прическа, ако имате овална, триъгълна, квадратна, удължена форма на лицето.

Характерно е, че въпреки лаконичната форма, сасонът за различни дължини на косата придава добър обем.

Благодарение на невероятните си външни характеристики, сасонът приема всички модерни експерименти с боядисване и оцветяване, така че може да създадете една наистина уникална визия.

За тези, които търсят идеи преди да отидат в салон за красота, вижте нашата селекция:

сасон на чуплива коса

сасон с дълъг бретон

сасон наоми кемпбъл

асиметричен сасон

класически сасон средна коса

сасон каре

ретро сасон

геометричен сасон

асиметричен къс сасон

накъсан сасон

сасон на дълга коса

удължен сасон

красив вариант сасон

ефектна прическа сасон

ретро фризура сасон

нежен сасон

сасон с оригинална форма

сасон с накъсан бретон

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft