Никога не бива да избирате тези имена за децата си

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
За бебето
Никога не бива да избирате тези имена за децата си
2458
Източник: ohnamama.bg
Никога не бива да избирате тези имена за децата си

Преди да се роди едно дете, майка му и баща му обикновено изберат име, с което да го кръстят. В страни, като САЩ, родителите имат голяма свобода, за да изберат името на детето си.

Това, което нерядко води до куриозни случаи на странни имена на деца.

Поради тази причина в редица страни по света има по-строго отношение към имената, които се дават на новородените.

В част от тези държави някои имена са забранени, защото се смята, че те могат да навредят на детето, а в държави, като Саудитска Арабия са забранени определени имена заради поддържане на културната идентичност на страната.

Швеция

Швеция забранява имената, които могат да причинят обида или дискомфорт за бебето. Затова имена като Металика, ИКЕА, Супермен и Елвис са забранени.

Швейцария

Сред строгите правила, които Швейцария налага при избора на име на бебе са - да не се дава женско име на момче или мъжко на момиче. Също така да не е библейско, име на марка и населено място. Сред забранените имена са Джудас, Шанел, Париж и Мерцедес.

Подкрепа в пълзенето и ходенето!

Германия

В тази държава полово неутралните имена, както и тези, които могат да навредят на бебето са забранени. Примери са Осама бин Ладен и Адолф Хитлер.

Франция

Във Франция родителите трябва да се консултират с местния съд, ако имат съмнения, че името на новороденото може да противоречи със закона. Сред имената, които някои родители са опитали да нарекат децата си и им е било забранено, са Нутела, Демон, Принц Уилям и Мини Купър.

Мексико

В Мексико съществуват 61 имена, които са забранени. Този лист не е ограничен до тази бройка и всички имена, които звучат пренебрежителни или безсмислени, биват забранени. Сред тях са Фейсбук, Рамбо и Батман.


Нова Зеландия

В Нова Зеландия не могат да се ползват имена, които означават титли, както и такива, които са по-дълги от 100 букви или биха причинили обида. Примери са Луцифер, Sex Fruit (Секси Плод), Fat Boy (Дебело Момче) и Принс.

Португалия

В Португалия бебешките имена трябва да са традиционни и съответстващи на пола. Държавата има списък от 82 страници със забранени и позволени имена. Сред забранените са Нирвана, Риана и Викинг.

А що се отнася до България - тук няма законова забрана за определени имена. Съгласно Закона за гражданската регистрация името не е следва да е осмиващо, опозоряващо или обществено неудобно, други изисквания няма. Ако избраното име на детето е осмиващо, опозоряващо, обществено неприемливо или несъвместимо с националната чест на българския народ, длъжностното лице има право да откаже вписването му в акта за раждане.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft