Никой не обръща внимание на тези 2 ранни симптома на COVID-19, а после става късно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Никой не обръща внимание на тези 2 ранни симптома на COVID-19, а после става късно:
3514
Източник: zdrave.to
Никой не обръща внимание на тези 2 ранни симптома на COVID-19, а после става късно:

Повечето от нас добиват някакви съмнения, че са заразени с коронавирус, когато се появи един от най-честите симптоми - температурата. Но се оказва, че съществуват два ранни признака на коронавирус, които повечето от нас често пренебрегват, отдавайки ги на някакво обичайно неразположение.

Лекарите алармират, че на ранен етап коронавирусът може да се прояви в два симптома, които е лесно да се пропуснат.

тест коронавирус

Към днешна дата коронавирусната инфекция е потвърдена при почти 40 милиона души по света, като над милион от заразените са починали. Експертите казаха на Express за два ранни предупредителни признака на COVID-19: според тях появата на тези симптоми е лесно да се пропуснат - човек може да не осъзнае, че е изложен на риск, считайки ги за нещо по-малко опасно от коронавируса.

Тези ранни симптоми на коронавирус са главоболие и умора , казват експертите.

главоболие и умора

„Въпреки че„ класическите “симптоми са все още критични, важно е да се обърне внимание на необичайна умора или главоболие. Нашите данни показват, че често срещаните ранни симптоми са главоболие (проявяващо се в 82% от случаите) и умора (72%) - това е характерно за всички възрастови групи “, казаха лекарите.

Те препоръчват внимателно да наблюдавате състоянието на тялото си, когато се появят тези симптоми. Такива заболявания са характерни за много разстройства и заболявания - появата им може да означава както covid, така и други инфекции.

„Въпреки че главоболието и умората често се наблюдават при хора, заразили се с коронавирус, наличието само на един или само тези два симптома е малко вероятно да е показателно за COVID“, предупреждават изследователите.

Според тях умората може да бъде причинена от липса на сън, лоша диета с изобилие от кофеин и бездействие, липса на витамин D.

Главоболието е честа последица от настинки, стрес, лоша стойка и недостатъчен прием на течности.

„Главоболието или умората ви могат да бъдат причинени от коронавируса, ако са придружени от един от характерните му симптоми, като висока температура, нова суха кашлица, рязка промяна на миризмата или вкуса“, ​​заявиха лекарите.

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft