От последните минути: Рязък скок на заразените за 24 часа, ще стигнат ли леглата?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
От последните минути: Рязък скок на заразените за 24 часа, ще стигнат ли леглата?
184680
Източник: blitz.bg
От последните минути: Рязък скок на заразените за 24 часа, ще стигнат ли леглата?

В момента тече сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб , на който ген. Венцислав Мутафчийски дава последните данни относно ситуацията с коронавируса у нас и какви мерки предстои да се предприемат:

"Открита е ДМС линия за подкрепа на българските медици, работещи в условия на COVID-19 на 17 777. Всеки с може да ги подкрепи с текст "солидарност"", каза той.

Мутафчийски огласи, че 800 000 лева са дарени от АЕЦ "Козлодуй".

"За последните 24 часа 33 са случаите.

Заразените у нас са 276 души", заяви генералът.

"7473 легла имаме за болни от коронавирус. 1137 са в София", каза той и добави, че това не е пълният капацитет на болниците, а заповяданият капацитет".

"Новите области са Кърджали и Хасково, а от тези 12 проби, които излязоха по късно има в Бургас са 3-а души - жена на 22 години, две деца на 3 години и на 8 години. Те са контактни лица на един от докторите, които бяха открити с коронавирус. Имат история, а жената е пътувала от Англия", каза той.

"В София в Инфекциозна болница има нов случай - мъж на 56 години. А в Кюстендил мъж на 57 години", добави генералът. Пациентите в тежко състояние остават в такова.

БЛИЦ припомня, че коронавирусът взе три жертви в страната ни. Излекуваните вече са 8. 

Вчера премиерът Бойко Борисов проведе видеоразговор с лидерите на страните-членки на ЕС. След срещата министър-председателят призна, че няма измислено реално нито лекарство, нито ваксина срещу COVID-19. 

Днес ще се проведе тристранен съвет, който ще реши какви мерки ще бъдат приети за подпомагане на икономиката и бизнеса.  По-късно през деня се очаква и брифинг на Медицинския щаб, който ще даде повече информация за борбата с коронавируса.

БЛИЦ припомня, че вчера стана ясно, че премиерът и експертите са решили да не правят масов скрининг на населението, а да подложат на бързи тестове 1000 човека.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft