1 - 2 патладжана (общо около 750 гр.)
	2 - 3 чаши брашно
	2 - 3 чаши олио
	6 големи яйца
	1 ¾ чаши настъргано сирене пармезан
	1 с.л. нарязан магданоз
	½ с.л. сол
	4 чаши сос Маринара
	2 ½ чаши настъргана Моцарела
	 
	Отрежете краищата на патладжаните и ги хвърлете. Всеки патладжан нарежете на кръгли резени около 0,5 см. Разстелете брашното в плитка чиния. Потопете всеки резен патладжан добре в брашното и изтупайте излишното количество. Наредете резените един върху друг на купчина.
	В тиган с дебело дъно загрейте около 2 чаши от олиото на умерен огън. В плитка купа разбийте яйцата с ½ чаша от настъргания пармезан, магданоза и солта. Потопете патладжаните – резен по резен – в яйчената смес и оставете излишното количество да изкапе. Изпържете ги (по 2-3 едновременно) за около 3 минути в маслената баня, докато станат златисто-кафяви и омекнат. Извадете ги с решетъчна лъжица и поставете върху хартиени салфетки да се отцедят от мазнината и да изстинат.
	Загрейте фурната на 175 градуса.
	Разстелете 1 чаша сос Маринара на дъното на правоъгълна тавичка с незалепващо покритие (20х10 см.). Подредете отгоре слой от патладжаните. Може леко да се застъпват, ако е необходимо. Поръсете патладжаните с 3-4 с.л. сос Маринара, след което с ½ чаша от моцарелата и 1 с.л. от пармезана. Завършете със слой патладжани и около ¼ чаша от соса върху тях. Върху соса наръсете 1 препълнена лъжица пармезан. Покрийте стегнато с алуминиево фолио и поставете във фурната. Печете за около 1 час, докато сосът заври. Оставете тавата на стайна температура за около час, докато патладжанът изстине достатъчно. Сложете плоска чиния върху тавичката и внимателно обърнете тавата, за да се прехвърли ястието в платото. Нарежете на резени и поднесете с топъл сос Маринара и настърган пармезан.
	 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








