За Жената
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Рецепти за готвене
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Ястия с месо
                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                
                        Патладжан-кебап или пълнен патладжан на фурна - да уловим края на лятото
                                                                                                                                    Патладжан-кебап или пълнен патладжан на фурна - да уловим края на лятото
    
    
     
                
            
                 3 Септември 2015
            
            
            36350
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    500 гр. кайма 
1 кг патладжани 
1 глава лук 
доматено пюре 
1 домат 
1 чушка 
 
Обелете патладжаните, така че да бъдат на ивици (една ивица обелете, една оставете), и ги поставете в солена вода да постоят един час (да излезе горчивината). След това изцедете водата и подсушете патладжаните. След това ги нарежете на половинки и ги запържете в горещо олио, колко да омекнат и леко да се зачервят. В същия тиган запържете и ситно нарязания лук с каймата, добавете малко от доматеното пюре, сол и вода. Подредете запържените патладжани в намазнена тава. С лъжица ги напълнете със сместа с кайма и украсете с парчета домати и чушки, след което ги поставете във фурната да се изпекат. Ястието е готово за 20 минути (печете на 250 градуса).
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








