Пиле жулиен в йенска тенджера
	600 гр.  пилешко филе/бон филе 
	250 гр. пресни гъби
	1/2 буркан кисели краставички
	200 гр.  пушено топено сирене 
	1 кутийка сметана (от малките)
	подправка за пилешко месо
	Черен пипер
	
	Овкусявате филето  с подправка за пиле и млян черен пипер. Нареждате един ред от филенцата на дъното. Ако са твърде големи, разрежете ги по дължина. Върху месото наредете нарязаните на по-едри филийки гъби, след това и нарязаните на лентички кисели краставички. Следва и топеното сирене нарязано на филийки или както Ви е по-лесно. Няколко лъжици сметана и следва нов ред пилешко филе. Продуктите се повтарят и се залива отгоре с останалото количество сметана.
	Захлупвате тенджерата и слагате във фурната на 220-250 градуса.
	Необходим Ви е около 1:00 – 1:30 за да стане готово ястието. Сервирате топло, с гарнитура императорски ориз или друг вид ориз, може задушени зеленчуци, картофи или каквото предпочетете. 

                            
                            
                            
                            
                            
                            







