Пиле жулиен рецепта
	300 г пилешко филе 
	80 г бекон на резени 
	2 кисели краставички (120 г)
	60 г топено пушено сирене
	100 г гъби
	120 мл готварска сметана
	1 с. л. горчица
	100 мл бяло вино “Шардоне”
	2 с. л. олио
	сол и черен пипер на вкус
	магданоз за поръсване
1. Филето, беконът, краставичките, гъбите и сиренето се нарязват на ивички.
2. Пилето се запържва в сгорещеното олио, от всички страни, до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер и се изважда в чиния.
3. Беконът също се запържва до златисто и към него се прибавят гъбите и киселите краставички.
4. Гаси се с виното и се налива малко вода. Прибавят се горчицата и сметаната, и в съда се връща пилето.
5. Слага се нарязаното на кубчета топено сирене, разбърква се за кратко и се посолява, ако е необходимо.
6. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







