Пилешки жулиени на фурна лесна рецепта
	Продукти:
	500 гр.  пилешко филе 
	2 глави лук
	300 гр.  пресни гъби 
	3-4 мариновани краставички
	1 суп. л. брашно
	300 мл. течна готварска сметана
	150 гр. кашкавал
	зехтин
	сол, чер пипер и къри
	Лукът се нарязва на полумесеци.
	Гъбите се измиват, изчистват и се режат на филийки.
	Маринованите краставички се режат на пръчици.
	Пилешкото филе се нарязва на тънки ивици (жулиени) и се запържва в зехтина, след което се вади от тигана и се отделя на една страна.
	В същия тиган се запържва лука, докато стане прозрачен. Прибавят се гъбите и маринованите краставички и се задушават.
	Изпърженото пилешко филе се връща към зеленчуците и се задушават заедно около 5 мин.
	Брашното се запича в сух тиган, докато се оцвети в светлокафяв цвят. Прибавя се малко зехтин и се налива сметаната. Подправя се със сол, чер пипер и къри на вкус. Разбърква се добре и се оставя да кипне.
	Задушените  пилешки жулиени  със зеленчуците се разпределят в гювечета. Отгоре се заливат със сметановия сос и се поръсват с настърган кашкавал.
	Запичат се в предварително загрята фурна.

                            
                            
                            
                            
                            
                            







