½ пъпеш
	4 ягоди
	4 резена ананас
	4 резена праскова
	малини, боровинки
	1 с. л. лимонов сок
	2 с. л. портокалов сок
	1 с. л. ром
	за соса:
	1 ч. ч. изцедено кисело мляко
	2 с. л. мед
	1 с. л. ментов ликьор
	мед за гарниране
	мента за гарниране
	Плодовете се обелват и се нарязват на парчета. Заливат се и се разбъркват с лимоновия, портокаловия сок и рома. Маринованите плодове се нанизват на 8 шишчета.
	Сосът се приготвя, като се разбиват млякото с ментовия ликьор и меда.
	Шишчетата се поднасят поставени върху малки купички, пълни със сос, със стръкче мента и струйка мед. Преди поднасяне могат и са се фламбират в отделна продълговата чиния, като ментовият ликьор се загрее и се запали. Още пламтящ се излива върху плодовете.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








