Победителят в Hell's Kitchen 2020 разкри тайни, несподелени досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Победителят в Hell's Kitchen 2020 разкри тайни, несподелени досега
74078
Победителят в Hell's Kitchen 2020 разкри тайни, несподелени досега

Големият победител в Hell's Kitchen 2020 се казва Реджеп Бадев! Талантливият кулинар буквално зашемети с уменията и знанията си не само шеф Виктор Ангелов, но и конкурентите си.

Още от самото начало Реджи, както му викаха всички, не просто готвеше, а буквално твореше и въпреки че самочувствието му минаваше на моменти всички граници, накрая той доказа, че то има нужното покритие.

А когато не е под пада и не бърза да издава поръчките на шеф Ангелов, Реджеп показва и че има много хубаво чувство за хумор, не му липсва и критична себеоценка. Потвърждението за това нагледно в този откровен разговор с него пред "ШОУ"!

- Реджи, честита победа! Ти беше единственият, който беше абсолютно убеден, че е достоен за нея още от самото начало.

Само знанията, които имаш обаче, ли ти внасят такава вяра или има и друго?

- Благодаря ти много. Вярата ми, че съм най-достойният за победата идва не само от знанията ми, а и от опита ми в живота. Аз вярвам в себе си, в моите способности и доказах на себе си, както и на много хора, че това, което правя, има смисъл. В Hell’s Kitchen България научих още, че винаги трябва да бъда самоуверен, да вярвам в мечтите си и да съм постоянен, в това което искам. И винаги да бъда фокусиран към крайната цел, независимо от стреса и трудностите.

- Кое ти беше най-трудно за преодоляване – и в кулинарен аспект, и в личностен?

- В кулинарен аспект най-трудно за преодоляване ми беше, когато имахме предизвикателство с българска кухня и аз не успях да се представя така, както аз исках. Нямам много опит, защото не съм живял достатъчно в България, но вече работя по въпроса да се науча да готвя вкусни български гозби и да стана истински майстор. А в личностен план най-трудно ми беше, че първоначално всички бяха срещу мен и ме виждаха като конкурент, обаче впоследствие осъзнах, че не е било без причина. Просто наистина съм бил най-големият им конкурент. (смее се)

- Шеф Виктор Ангелов на няколко пъти критикуваше високото ти самочувствие, но накрая каза, че то е с покритие. И все пак – само дивиденти ли ти е носело то досега или има и разочарования?

- Досега само дивиденти ми е носел факта, че имам самочувствие и се надявам занапред да е все така. Когато искаш да постигнеш нещо, трябва да имаш вярата и самочувствието, и то с покритие.

- Ти на няколко пъти казваше, че не можеш да губиш, че не се проваляш. Но баланса на живота е такъв, че победи и загуби се редуват – в този смисъл как се справяш с вторите, когато ги има?

- Да, баланса в живота е такъв, но човек трябва да знае да пада и да става във всеки един момент. Трябва да владееш изкуството, да се поучиш от грешките си и пак да се бориш, за това, което искаш и мечтаеш. Само така можеш да го постигнеш със сигурност. Аз съм много борбен, никога не се отказвам.

- Кои са големите ти страхове?

- Най-големият ми страх е да не ме възприемат за банален и скучен кулинар.

- За първи път на финала се сервираха авторски менюта в ресторанта на Hell’s Kitchen, но ти рискува много, защото избра да импровизираш, докато Наско заложи на сигурното. Разкажи ми за страстта си към риска и други ситуации извън кухнята, в които си рискувал така?

- Да, така е аз по принцип и в живота рискувам. Един готвач трябва да има и това качество - да импровизира на момента, да създава нови рецепти, да бъде съвършен, оригинален, различен и способен да се справи с всяка една трудност в кухнята.

- Ако върнем малко времето назад, помниш ли момента, в който си каза, че ще се занимаваш точно с кулинария, въпреки че си потомствен кулинар?

- Да, реших да се занимавам с кулинария, когато завърших 8-ми клас и трябваше да избираме кой на къде ще се насочи в професионален план, и аз избрах кулинарията. Бях много въодушевен, че професията на готвача ти позволява да твориш с фантазия, умения, спомени… И също така тази професия ми помага да обогатявам знанията си, да изучавам различни култури в различни страни и така да усъвършенствам готварските си умения.

- А ако не беше готвенето, какво щеше да е, мислел ли си?

- Ако не бях готвач, щях да стана пилот.

- Освен наградата от 100 000 лв., получаваш и договор за работа в заведение на шеф Виктор Ангелов. Означава ли това, че ще се върнеш да живееш в България? И имаш ли план в какво ще инвестираш парите?

- Да, това означава, че ще мога да се развивам от професионална гледна точка в България. Имам план и той е да си отворя собствен италиански ресторант тук, и то не само един.

- Кой от останалите участници в Hell’s Kitchen успя да те изненада най-много в позитивен, а и в не толкова позитивен аспект?

- Много позитивно ме изненада Галя, а не толкова в добрия смисъл на думата – Недялка (смее се).

- Малцина знаят, че имаш италианска кулинарна академия Грималди. Трънлив ли е пътя към успеха? Какви изпитания имаш зад гърба си?

- Обучението в Академия Грималди ми даде основата в кулинарията, след това всичко друго идва от опит и много работа. И да, много е трънлив пътя към успеха - с много лишения и много труд. Зад гърба си имам много изпитания, те започнаха от Италия, продължиха по целия свят та чак до Германия. Ето, сега преминах успешно най-голямото изпитание – участието ми в Hell’s Kitchen България.

- А какви планове имаш за личния си живот? Твоята приятелка бе първият човек, който се затича да те прегърне на финала. Мислели ли сте за сватба, за семейство?

- Не, още не сме го мислили, но го имаме предвид. (смее се)

- Накрая не мога да не те попитам и за актуалната тема, свързана с пандемията от коронавирус. Италия беше изключително засегната и все още е. Какво мислиш за това, което се случва, страх ли те е и как са близките ти?

- Положението е критично не само там, а и навсякъде. Става все по-трудно за ресторантьорите и не само, става трудно за всички хора. Италия беше най-засегната като държава. Аз се радвам, че моите родители са здрави и се надявам да мине всичко по-бързо и страната да се върне към нормалния живот. 

Интервю на Анелия ПОПОВА

Дай твоята оценка:
4 от 4 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft