Подуването на корема може се яви признак за рак на яйчниците

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Женско здраве
Подуването на корема може се яви признак за рак на яйчниците
2042
Подуването на корема може се яви признак за рак на яйчниците

Много жени са заплашени от повишен риск от смърт заради рак на яйчниците , тъй като им го откриват в късен стадий. И то защото само 20 % от тях знаят, че подуването на корема е един от основните симптоми на тази коварна болест.

За съжаление, повечето жени не възприемат подуването на корема като нещо сериозно, дори този симптом да продължава седмици и месеци.

Именно затова, когато туморът най-накрая бива открит, се оказва в последен стадий, когато вече нищо не може да се направи.

Мутирали гени са виновни за рака на яйчниците и на гърдата

Проведена във Великобритания анкета показала, че 71%  от жените смятат уплътнението в гърдите или под мишниците за възможен симптом за рак на млечната жлеза.

Но само 20% от представителките на нежния пол знаят, че подуването на корема може да е нещо по-сериозно от да речем, обикновено разстройство на храносмилането. А ранната диагностика е най-ефективното средство за излекуване на рак на яйчниците.

Затова е много важно да обръщате внимание на такива, уж неспецифични симптоми, за да може навреме да се изследвате и лекувате. 

Статистиката показва, че пациентките имат 90% шанс да оцелеят, ако ракът на яйчниците бъде открит през първи и втори стадий. Но ако болестта се открие в четвърти стадий, този показател за голямо съжаление, спада до фаталните 10% и дори по-малко.

Кои признаци показват дали малките момиченца имат рак на яйчниците

Много е трудно този вид рак да се открие в ранен стадий, именно защото симптомите му често не се възприемат сериозно и се смятат за следствие от проблеми с храносмилането. 

Към другите характерни признаци на рака на яйчниците, които също не трябва да се игнорират, се отнасят загубата на апетит, болки в областта на таза и корема, както и нарастване на необходимостта от уриниране. 

Яна БОЯДЖИЕВА

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft