Полудяват от цъфтеж през цялата година: ТРИТЕ правила за поливане на орхидеи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Полудяват от цъфтеж през цялата година: ТРИТЕ правила за поливане на орхидеи
164701
Полудяват от цъфтеж през цялата година: ТРИТЕ правила за поливане на орхидеи

При отглеждане на орхидеи у дома е особено важно да се спазват правилата за поливане. Тяхното израстване и развитие, цъфтеж зависи от това. Повечето градинари предпочитат няколко метода за поливане, които ще разгледаме.

Чрез накисване

Тази опция е най-често срещаната и ефективна. Може да се използва само ако цветето не е болно и не е заразено с вредители (това може да се разбере от външен преглед).

поливане на орхидея чрез накисване

Налейте вода от чешмата в голям леген и я оставете да престои поне 24 часа. След това потопете съда с орхидеята и оставете за 15-20 минути, така че субстратът да абсорбира необходимото количество влага. След това го извадете и поставете на сушилня. След 1,5-2 часа я поставете на обичайното място.

Този метод за напояване може да се използва само в случай на напълно изсушен субстрат, тъй като орхидеята не обича пренапояване.

Поливане отгоре /проточно поливане/

Преди да използвате тази опция, е необходимо да проверите влагата на субстрата в корените на цветето. Това може да стане с дървена пръчка или пръст. Ако субстратът е напълно сух, няма да има залепващи почвени частици върху извлечената пръчка или пръст. Проверката на влажността с пръст също е удобна, защото можете да оцените този показател по своите усещания.

проточно поливане на фаленопсис

В този случай цветето се полива с добре утаена вода със стайна температура, като внимателно я изливате под стъблото.

Течен тор във вода

Този метод е много удобен, тъй като ви позволява едновременно да „поливате” и „храните” растенията. В момента течните торове са много популярни, които се продават широко в специализирани магазини. Преди употреба торът се разрежда в преседяла вода при стайна температура в съответствие с инструкциите на опаковката. Когато купувате, препоръчително е да дадете предпочитание не на универсални торове, а да изберете точно тези, които са предназначени за „храненето“ на орхидеите.

Орхидеите се развиват най-добре в оранжерии, където се създават оптимални условия за тях (влажност, температура). Но дори и у дома, те ще зарадват собствениците с обилния си цъфтеж, ако внимателно следвате правилата за поливане. Трябва да се помни, че тези нежни капризни цветя не понасят нито високото съдържание на влага в почвения субстрат, нито пълното му изсушаване.

Дай твоята оценка:
3 от 7 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft