1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
	4 с.л. размекнато масло
	4 с.л. захар
	11 г (1 пакетче) суха мая
	8 бр. жълтъци
	4 ч.ч. брашно
	олио (за пържене)
	пудра захар за поръсване
	За крема:
	3 бр. жълтъци
	100 мл подсладено кондензирано мляко (може и течна сметана)
	400 мл прясно мляко
	4 с.л. захар
	3 с.л. брашно
	100 г масло
	1 ванилия
	1-2 с.л. ром или есенция ром
	Маята се разтваря в топлото мляко с една лъжица захар. Жълтъците се разбиват с останалата захар. От всички продукти се омесва меко тесто. Оставя се да втаса за поне 1 час на топло. Докато втасва тестото за поничките, можем да приготвим крема.
	Половината прясно мляко + кондензираното мляко (или течната сметана) се слагат на котлона да заврат в дълбок съд. През това време се разбиват жълтъците с брашното, захарта, рома и остатъка от прясното мляко. Добавят се към топлата млечна смес на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Когато кремът се сгъсти, се маха от котлона, добавя се ванилията и маслото и се оставя да изстине.
	Втасалото вече тесто се разточва на лист с дебелина 1 см. Изрязват се понички с помощта на чаша с по-тънки стени или формичка. Пържат се в загрято олио до златисто. Изваждат се върху салфетка. Когато изстинат може да ги напълните с баварския крем, с помощта на шприц. Готовите понички наръсете с пудра захар или залейте с разтопен шоколад. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








