По какво се различават децата, родени с цезарово сечение от обикновените деца

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
За бебето
По какво се различават децата, родени с цезарово сечение от обикновените деца
30027
По какво се различават децата, родени с цезарово сечение от обикновените деца

Цезаровото сечение е операция, при която бебето се отстранява от майчиния корем чрез хирургичен разрез в матката.

Изкуствено раждане - второто име на цезарово сечение. Такива раждания могат да бъдат планирани и могат да бъдат спешни. Най-често се предписва цезарово сечение при специални обстоятелства, които могат да представляват заплаха както за живота на майката, така и за живота на детето.

В някои случаи цезаровото сечение е единственият възможен вариант за раждане с успешен резултат . Случва се, че самите жени са помолени да извършат такава операция, за да не издържат на продължителни, болезнени контракции и след това опити.

Цезарово сечение

Цезаровото сечение, поради своята специфичност, е обвито в митове и спекулации. Днес ще разпръснем пет от тях, за да можете щастливо да чакате раждането на красивите си бебета.

1. Хиперактивност

Смята се, че цезаровото сечение може да причини безпрепятствена активност при малко дете. Хиперактивността е бичът на нашата епоха. Вярно е, че причината за това поведение е далеч от цезарово сечение, а с мъдрото образование на тези проблеми може да се избегне.

2.

Проблеми с умственото развитие 

Веднага след раждането цезаровите деца се регистрират при педиатър и невропатолог. Но не се притеснявайте! Това е стандартна процедура, която се извършва единствено като предпазна мярка. Ако бебето все още има забавяне в развитието, обикновено се наричат ​​няколко фактора, а не само цезарово сечение.

3. Физическа изостаналост

Цезаровото сечение не изисква непременно специална програма за развитие. Към определен вид проблеми в този случай може да се стигне до проникване на амниотична течност в дихателната система, късен първи дъх, усложнения по време на анестезия.

Рискът от усложнения се увеличава при спешно цезарово сечение, когато тялото на майката няма време да се подготви за процедурата. Но дори и в този случай рискът само се увеличава и със сигурност не става сто процента!

4. Чест плач

Огромният стрес, предизвикан от раждането, активира различни хормони и укрепва нервната система на бебето. Бебетата с цезарово сечение, които не са преминали през този жизненоважен процес, изпитват известна депресия на невро- и физиологичните функции. Различни  проблеми с нервната система  - възможен рисков фактор. Но не и прогноза!

5. Недостиг на мляко

Състоянието на мозъка при децата родени с цезарово сечение се нормализира на деветия ден след раждането. Децата, родени по естествен начин, се връщат към нормалното на първия ден от живота си. Понякога процесът на кърмене при майките наистина е нарушен от антибиотици, но майчиното мляко гарантира правилното, хармонично развитие на бебето.

За да се предотврати този проблем, е необходимо да се обърне специално внимание на квалификацията на лекаря, който ще извърши операцията, и да не се безпокоите напразно. Най-често млякото започва да се откроява по-късно поради стрес!

Възможни са рискове при всяка операция. Винаги си заслужава да ги помислите предварително, да се подготвите добре за тях и да знаете, че две неща гарантират успешен резултат: правилна грижа за бебето и помощ от квалифициран лекар. Нека децата ви бъдат здрави!

Дай твоята оценка:
4 от 4 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft