Какво да сготвим за празника днес

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Празнично ястие с месо, кашкавал и печурки
25477

Празнично ястие с месо, кашкавал и печурки

1 кг смляно свинско месо (от плешката), 2 яйца, 1 глава лук, 1 лъжица брашно, 1 чаша прясно мляко, щипка сода бикарбонат, черен пипер, магданоз, 3-4 сварени печурки, 1 кисела краставичка, парче кашкавал.

 Сложете каймата в дълбока купа, прибавете яйцата, настъргания на ситно лук, млякото, в което е размито брашното, содата, черен пипер, сол. Разбъркайте много добре (по възможност с миксер), прибавете ситно нарязаните гъби, краставичка и магданоз. Изсипете в намазаната с масло форма (с чашка в средата). Покрийте с алуминиево фолио и печете около 1 ч в умерена фурна. Щом извадите от фурната, обърнете върху подходяща чиния и поръсете с настърганото сирене. Гарнирайте със задушени в масло зеленчуци (различни по цвят), картофено пюре (щприцовано). Проявете вашата фантазия при подреждането им, за да поднесете едно наистина празнично ястие.

1 2 3 4 5 6
7
8
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft