Пресни картофи с копър и чесън-Класика по нов начин-Вече пуснаха на пазара първите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пресни картофи с копър и чесън-Класика по нов начин-Вече пуснаха на пазара първите
Пресни картофи с копър и чесън-Класика по нов начин-Вече пуснаха на пазара първите
9487
Пресни картофи с копър и чесън-Класика по нов начин-Вече пуснаха на пазара първите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В сезона на пресните картофи ви предлагаме изключително лесно и вкусно ястие, приготвено от тях.  За изпълнението на рецептата са ви необходими следните продукти:

1 кг пресни картофи

1 връзка пресен чесън

1 връзка копър

50 грама масло (може да използвате олио или зехтин)

1/2 чаена лъжичка куркума сол, червен пипер на вкус

Приготвяне на картофите:

Измийте картофите, но не ги белете след това. Пресните картофи са по-вкусни, изпечени с кората.

Може да ги нарежете на половинки или четвъртинки, ако са много големи. Ако са по-малки, сложете ги цели. 

Поставете картофите в тавата, в която ще приготвите ястието. Прибавете мазнината към тях. Овкусете ги със сол и желаните сухи подправки. Може да добавите риган или чубрица към тях. Печете във фурна, предварително загрята на 220 градуса за около 40-50 минути.  Почистете и нарежете чесъна на ситно. Измийте и накълцайте копъра. Десет минути преди готовност на ястието, прибавете чесъна към него. Готовото ястие поръсете с накълцания на ситно копър.  Може да поднесете печените картофи като самостоятелно ястие или като гарнитура. Комбинирайте ги с подходяща зеленчукова салата.  Добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft