Просто добавям по малко в пералнята всеки път... Когато видите как изглежда прането ми, ще направите същото!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Просто добавям по малко в пералнята всеки път... Когато видите как изглежда прането ми, ще направите същото!
2160867
Просто добавям по малко в пералнята всеки път... Когато видите как изглежда прането ми, ще направите същото!

Удивително е колко много полезни качества имат най-обикновеният оцет! Той добавя блясък на плочки, огледала и стъкла, почиства кранове и тръби от варовика, а в тандем със содата ефективно избелва мивката ...

Но какво се случва, ако добавите оцет в пералнята, преди да я пуснете? Ето ви 5 причини, които ще ви убедят да направите същото.

оцет в пералнята

5 невероятни ползи от оцета

 1. Оцетът има свойството да омекотява, което е особено важно при прането на дрехи от стегнати или прекалено плътни тъкани.
 2. Оцетът е направо факир при отстраняването на петна. Изчезват петна от пот, мазнини, накиснете ги в разтвор на оцет предварително, а след това добавете още 50 мл отделението на пералнята.
 3. За да премахнете упоритите, неприятни миризми в облеклото, например, миризмата на пот, е възможно, ако в отделението за изплакване добавите 100 мл оцет. Щастливите собственици на пухкави котенца с помощта на оцета може да неутрализират неприятната миризма, излъчвана от облеклото след като се случи "инцидент".
С други средства понякога нещата остават неспасяеми и помага само кошът за боклук!
 • Ако периодично прибягвате до магазините за дрехи втора ръка, вероятно знаете колко трудно е да се отървете от особената миризма на тези неща .. е, оцетът ще помогне и тук: изплакнете дрехите след изпирането им с вода, в която е разтворен оцет!
 • Оцетът ще помогне да се отървете от петна от ръжда по дрехите. Пригответе паста от оцет и сол, и я втрийте в петното. Оставете за няколко минути, след което изперете както обикновено.
 • Наред с другите неща, добавянето на оцет в пералнята е полезно за правилното ѝ функциониране: така не се задържа плесен, а механизмът остава чист от наслагвания!

  Дай твоята оценка:
  5 от 4 гласа
  Новини
  Мода
  Звезди
  Начин на живот
  Диети
  Красота
  още
  Любов
  Здраве
  Родители
  Коментари
  галерии
  Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
  още
  Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
  Design & Development: TaraSoft