Просто нарязах всичко на тава за печене и имам храна за 3 дни: Запазете тази рецепта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Просто нарязах всичко на тава за печене и имам храна за 3 дни: Запазете тази рецепта!
Просто нарязах всичко на тава за печене и имам храна за 3 дни: Запазете тази рецепта!
3296
Източник: За Жената
Просто нарязах всичко на тава за печене и имам храна за 3 дни: Запазете тази рецепта!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако търсите лесен, бърз и вкусен начин да приготвите обяд или вечеря няколко дни предварително, тази рецепта е за вас.

Просто нарежете съставките, поставете ги върху тава за печене, залейте ги с маринатата и фурната ще свърши останалото.

Резултатът е сочно месо със зеленчуци, което ще се съхранява в хладилник до три дни и е вкусно дори след претопляне.

Ето нашето предложение за Бърз обяд в тава :

Бърз обяд в тава

Необходими продукти (4–6 порции):

  • 800 г свинско месо (бут, филе или плешка)
  • 2 парчета червена чушка
  • 2 бр. жълта чушка
  • 1 зелена чушка
  • 200 г пресни гъби
  • 2 големи глави лук
  • 1 стрък праз
  • 3 скилидки чесън

За маринатата (сочност и вкус):

  • 3 с.л.
зехтин
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 супени лъжици кетчуп или доматено пюре
  • 1 с.л. горчица
  • 1 ч.л. мед или захар
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • ½ ч.л. пушен червен пипер (по избор)
  • ½ ч.л. сушен мащерка или провансалски билки
  • сол, черен пипер на вкус
  • За заливката:

    • 150 гр. кашкавал
    • 1 малка кофичка заквасена сметана
    • сол и черен пипер

    Приготвяне:

    Нарежете месото на средно големи парчета.

    В купа смесете олиото, соевия сос, кетчупа, горчицата, меда, подправките и билките.

    Сложете месото в маринатата, разбъркайте и оставете да престои поне 30 минути (в идеалния случай няколко часа или за една нощ).

    Нарежете зеленчуците.

    Нарежете чушката на лентички, лука и праза - на полумесеци, чесъна наситнете, а гъбите нарежете на филийки.

    чушки в тава

    Снимка: YouTube

    зеленчуци в тавата

    Снимка: YouTube

    Поставяме всичко върху тава за печене.

    Първо разпределяме зеленчуците, след това месото и маринатата.

    месо със зеленчуци

    Снимка: YouTube

    сос за месо

    Снимка: YouTube

    Разбъркайте, за да разпределите соса в цялата тава.

    Загрейте фурната до 190°C.

    Печете около 30 минути под фолио, докато месото омекне.

    Междувременно пригответе заливката - смесете настъргания кашкавал със сметаната и подправки по желание.

    Извадете ястието от фурната и разпределете отгоре кашкавалената заливка. Върнете във фурната и печете до готовност.

    кашкавалена заливка

    Снимка: YouTube

    месо със зеленчуци на фурна

    Снимка: YouTube

    Съвети за сервиране:

    Отлично се съчетава с ориз, кускус или печени картофи.

    Ако предпочитате по-силен вкус, добавете малко чили или чесън на прах към маринатата.

    Накрая можете да поръсите с пресен магданоз.

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft