Проф. Кантарджиев-Ето кога се очаква да е пикът на коронавируса

вход през zajenata.bg
За Жената
Проф. Кантарджиев-Ето кога се очаква да е пикът на коронавируса
20134
Проф. Кантарджиев-Ето кога се очаква да е пикът на коронавируса

Пикът на епидемията от коронавирус у нас ще бъде по Великден и след него. Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия членът на Националния оперативен щаб и шеф на Института по заразни и паразитни болести проф.

д-р Тодор Кантарджиев. 

"Не бях много удовлетворен, когато вчера минах с автомобила през София. Много хора бяха по улиците, видимо не да си купят храна и лекарство. В момента трябва да виждаме по улиците хора, които си купуват най-необходимото", изрази мнение специалистът. Ген. Мутафчийски с тревожно пророчество за Великден и коронавируса "Очакваме да се увеличават броя на случаите.

Притеснен съм от многото случаи от една област - Благоевград, много болни има там", каза проф. Кантарджиев.  Членът на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 предупреди, че всеки човек, влизайки в болницата, линейката или спешен център, трябва да си мисли, че е потенциално е заразен с коронавирус.  Проф. Кантарджиев разясни и повече относно горещата тема с носенето на маски: 

"Когато се увеличава риска да се заразиш, трябва да носиш маска. Явяват се разни колеги, които твърдят, че маските не пазят. Най-малко пазят маските, които са от плат и човек сам си ги шие. По-добри са хирургическите маски, а най-добре е маската с филтър. Цял Китай носи ли маски 2 месеца? В момента там има ли епидемично разпространение, няма", категоричен бе експертът. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft