 
                
            
	За соса:
	1/2 глава кромид лук, нарязан на едро
	1 червена чушка, разполовена, без семената, нарязана на едро
	2 скилидки чесън, счукани (нарязани)
	консерва (780 гр.) домати (нарязани, смлени или цели)
	1/8 ч.л. счукан червен пипер
	сол и черен пипер на вкус
	За кюфтетата:
	500 гр. смляно пуешко месо
	1/2 глава кромид лук, ситно нарязан
	1 настърган морков
	2 скилидки чесън
	2 с.л. пресен босилек, нарязан на ситно
	1 леко разбито яйце
	1 филия хляб без кората, натрошена на дребно
	1/2 ч.л. сол
	1/4 ч.л. черен пипер
	Загрейте 2-3 с.л. зехтин на умерен огън. Прибавете лука и чушката и задушавайте 2 минути, след това прибавеет чесъна и гответе още минута. Сложете доматите, червения пипер и подправете със сол и черен пипер на вкус. Оставете сместа да заври, след това намалете огъня до бавен и оставете да къкри за 25 минути. Махнете тигана от огъня, оставете сместа да се охлади 5 минути, след това прехвърлете в кухненски робот или блендер и смелете, докато консистенцията заприлича на доматен сос. След това прехвърлете соса обратно в тигана, за да го поддържате топъл.
	За кюфтенцата:
	Омесете с ръце всички съставки за кюфтетата и оформете от готовата смес топки около 4-5 см. Пуснете фурната на скара, покрийте плоска тавичка с фолио и го намажете с малко олио. Подредете отгоре кюфтетата и запечете за 10-тина минути, така че да покафенеят приятно отгоре.
	Загрейте соса на бавен огън, прехвърлете вътре кюфтетата, покрийте с капак и оставете за 10-15 минути.
	Поднесете готовите кюфтенца със соса върху канапе от сварени макарони или варен ориз. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








