 
                
            
	1 бр. агнешко бутче
	1/4 гл. целина
	1 бр. яйчен жълтък
	175 г масло
	2 бр. яйца
	1 вр. магданоз пресен
	400 г брашно тип 750
	4 ск. чесън стар
	100 г сирене краве
	20 мл доматено пюре
	50 г бадеми
	60 г лук кромид - стар
	50 г моркови
	2 ч.л. сол
	20 мл краве прясно мляко
	25 мл олио
	5 г черен пипер млян
	Замесете гладко тесто от брашното, маслото, 2 яйца, солта и 2 с.л. студена вода. Оформете го на топка, завийте го във фолио и го оставете в хладилника.
	Обезкостете бутчето, осолете го и го поръсете с черен пипер. Сварете лука, моркова и целината в литър вода. Пасирайте ги и подправете получения сос с размитото в малко вода доматено пюре. Размачкайте сиренето с вилица и го разбъркайте с нарязаните на дребно бадеми, скилидките чесън и магданоз. С тази смес напълнете бутчето. Отвора зашийте с конец. Запечете го от двете страни за десетина минути и го оставете да се охлади.
	Разточете тестото на кора с дебелина 1 сантиметър и в нея завийте бутчето. Краищата на кората и горната част на тестото намажете с жълтък, разбит с 20 мл прясно мляко. Притиснете ги хубаво, за да прилепнат добре. От остатъците тесто можете да изрежете фигурки и с тях да украсите бутчето. Печете го в силна фурна, докато хване коричка. Покрийте с фолиото и допечете на по-слаба фурна. Нарежете го изстинало и залейте порциите със зеленчуковия сос. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








