 
                
            
	1 по-малка пита сирене Бри
	готово маслено или бутер тесто (2 неголеми листа)
	За плънката:
	1 малка глава лук, нарязана на много дребно
	250 гр. гъби, нарязани ситно
	2 с.л. масло
	1 с.л. шери или портвайн
	1/2 ч.л. смляно индийско орехче
	Задушете лука за плънката в 1-2 с.л. зехтин, докато омекне. Прибавете гъбите, шерито и индийкото орехче. Продължете да задушавате, докато течността се изпари. Охладете.
	Разточете единия лист тесто на тънка кора и изрежете кръг с размера на сиренето Бри. Поставете питата сирене върху втория разточен лист тесто, разполовете го хоризонтално и разнесете охладената плънка върху долната половина от сиренето. Поставете отгоре другата половина сирене, подобно на сандвич. Повдигнете тестото около ръбчетата на сиренето, така че добре и плътно да го покрие от всички страни. Отгоре запечатайте с изрязания тестен гръг и по желание може да украсите с изрязани от тестото формички-гъбки (или ивици тесто). Намажете с разбито яйце и изпечете 20-тина минути в загрята на 220 градуса фурна.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








