 
                
            
	2 кг. агнешка плешка
	2 - 3 с.л. зехтин
	1 - 2 главички чесън, разполовени
	15 мл градински чай (2-3 щипки)
	15 мл розмарин (2-3 щипки)
	200 гр. мини лукчета (арпаджик)
	250 мл телешки или пилешки бульон
	250 мл сухо червено вино
	ситна кафява захар
	сол и черен пипер
	 
	Изрежете излишната мазнина от агнешкото, подправете го на вкус и намажете с олио с четка. Сложете чесъна, градинския чай, розмарина и лукчетата в дълбока тава (достатъчно голяма, за да побере агнешкото).
	Сложете агнешкото върху подправките и лука и излейте отгоре бульона, захарта и виното. Покрийте с капак или алуминиево фолио. Печете на 120°C за около 3-4 часа, или докато стане крехко месото. Извадете агнешкото и дръжте на топло място, а през това време сложете тавата на котлона и сгъстете останалата течност до консистенцията на сос.
	Нарежете и поднесете със задушени зеленчуци или прясна салата.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








