Агнешко бутче на фурна с коричка от сирене
    
    
     
                
            
                 6 Април 2012
            
            
            31390
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	за 4 порции:
	1 агнешко бутче (около 1,6 кг с костта)
	200 г прясно сирене 
	3 скилидки чесън
	2 с.л. нарязани подправки 
	няколко капки сос Табаско 
	2 с.л. бяло брашно 
	олио - за намазване
	1/4 л зеленчуков бульон или сухо вино 
	сол
	смлян черен пипер
Подготвеното за печене бутче се осолява и поръсва с пипер. Сиренето се смесва със счукания чесън, подправките и табаското. Намачква се добре до гладка смес. С получения крем се покрива бутчето от всички страни, поръсва се с брашното и се намазва с олиото. Прибавя се бульонът (виното) и се пече около 1,5 ч при температура 190 градуса. От време на време се покрива с фолио, за да не прегори коричката. Сервира се с гарнитура по желание.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








