Първи официални данни за влиянието на ваксината в Израел

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Първи официални данни за влиянието на ваксината в Израел
1644
Първи официални данни за влиянието на ваксината в Израел

Ефективността на ваксината "Комирнати", разработена от американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech, е 94% за предотвратяване на симптомите на заболяването COVID-19, причинено от новия коронавирус по време на масовата употреба в Израел. Резултатите от изследването бяха публикувани в The New England Journal of Medicine, предаде БГНЕС.

Според информацията, в проучването са обхванати 596 618 души - те са част от масовата ваксинация в Израел.

Изчислено е, че ваксината почва да действа между 14 и 20 дни след поставяне на първата доза и завършва курса на изграждане на имунитет 7 или повече дни след поставяне на втората доза. Интервалът на поставяне между двете дози е 28 дни.

На тази база, резултатите са следните - в 94% от случаите не се развива симптоматичен COVID-19 в посочения период на прилагане на втората доза. В 57% от случаите същото става в периода 14-20 дни след първата доза. Освен това - доказана инфекция т.е. може да не е симптоматична, не се развива в 92% от случаите 7 и повече дни след поставяне на втора доза.

Същото нещо не се случва в само 46% от случаите в периода 14-20 дни след поставяне на първа доза. 7 и повече дни след поставяне на втората доза от ваксината, в 87% от случаите, когато все пак се разболееш от COVID-19, макар че си ваксиниран, не влизаш в болница. Ако става въпрос за първата доза и периода 14-20 дни след поставянето ѝ и все пак се заразиш с COVID-19, в 74% от случаите не влизаш в болница.

И за финал - при две дози ваксина и изминали 7 и повече дни от поставянето на втората, в 92% от случаите, когато все пак се заразиш, не развиваш тежка форма на COVID-19. При само 1 доза и период от 14-20 дни след поставянето ѝ, в 62% от случаите когато все пак се разболееш, не стигаш до тежка форма на болестта. Южноафриканският коронавирус намалява имунния отговор на ваксината "Комирнати", но не го преодолява.

Изчислено е и, че в 90% от случаите 7 и повече дни след поставяне на втората доза от ваксината не се развива дори асимптоматичен COVID-19. В периода 14-20 дни след първата доза процентът за същото нещо е едва 29%. Вече има и данни, че е възможно ваксината да е достатъчно ефективна и само при една доза.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft