Радев отвърна на удара: "Уважаеми депутати, ако ще се равнявате по президента - кръгом и бегом към месец март"!

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Радев отвърна на удара: "Уважаеми депутати, ако ще се равнявате по президента - кръгом и бегом към месец март"!
4805
Източник: blitz.bg
Радев отвърна на удара: "Уважаеми депутати, ако ще се равнявате по президента - кръгом и бегом към месец март"!

Преди броени часове президентът Румен Радев проведе извънреден брифинг пред сградата на "Пирогов". Повод за изказването му станаха зачестилите напоследък негативизми по негов адрес от правителството и обществеността.

Ето как отвърна той на нападките:

"За разлика от депутатите и министрите, които към края на извънредното положение ще си дарят заплатите, аз го направих в началото. Дарих заплатата си преди половин месец за възрастните хора в община Видин. Но не го направих пред камерите, защото това е суета и популизъм. Дарението е личен акт. Уважаеми депутати, ако държите да се равнявате по президента - кръгом и бегом към месец март. Дарете си заплатите за март, както го направих аз" - такъв апел отправи президентът Румен Радев към народните представители по време на брифинг пред "Пирогов". 

Румен Радев направи и коментар за думите на премиера Борисов преди няколко дни, когато каза, че ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно, да му наложи вето.

"Премиерът трябва да се запознае със законите и конституцията и трябва да прочете къде президентът може да налага вето. На решения на НС – не може да се налага вето. Гьоте го е казал най-добре - "няма нищо по-страшно от активната глупост", заяви президентът.  

"Имаме много важен проблем, който трябва да разрешим. Трябва да запазим живота на нашите медици и лекари. Фактът, че има 30 заразени медици е тревожен и призовавам всички болници да се оборудват максимално бързо", допълни той.  Президентът разкри още, че съпругата му е направила дарение от 10 хиляди лева за възрастни хора. 

"Поинтересувайте се още какво ще направи. Когато моята съпруга обикаляше на Коледа трънските села, които са откъснати и на 1 март им носи мартеници, вие къде бяхте. Не е въпрос да правиш дарителство само пред камерите. Не е въпросът да изръсиш пари, а да влезеш с пари в къщите на самотните хора и да поговориш с тях", каза още той. 

Президентът допълни, че обществото трябва да продължи дисциплината и да спазва мерките на властите. "Ние не можем до без край в това положение, докато има вирус, да стоим в това положение, защото вирус ще има и след 13 май. Трябва да помислим как да излезем от това състояние", заключи Радев.

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft